Tandori gravad laks

Tandori gravad laks

Laksen graves i tre døgn i denne blanding: 50g salt 50g sukker 50g farin 1spsk tandoripulver Laksen skæres efter de tre dage i ca. 1 cm X 1 cm tern. Dertil serveres: Wasabi rørt i creme fraiche. Rød grape fileter Tyndt strimlet “salat” Lav...
Intervalsteget peberbøffer a la Klassisk 65

Intervalsteget peberbøffer a la Klassisk 65

Intervalsteget kød er utroligt lækkert, da kødet bibeholder sin saft og kraft, men er utroligt mørt. Dette skyldes at intervalstegningen presser saften mod kernen af kødet, hvorefter safterne i hvileperioden trænger tilbage til overfladen. Denne proces nedbryder...
Gateau Marcel

Gateau Marcel

Gateau Marcel – Opkaldt efter Michel Michaud (Falsled, Søllerd, Kong Hans etc) Ingredienser: 175 g mørk chokolade 175 g smør 175 g sukker 3,5 pasteuriserede blommer 3 pasteuriserede hvider 1 ator springform Blødt smør og sukker til formen Fremgangsmåde Chokolade og...
Moules et frites extravaganza

Moules et frites extravaganza

Muslinger og pommes frites – det virker umiddelbart mærkeligt, men er en super kombination. I denne version flamberes muslingerne, dampes i champagne og pommes fritterne bliver tilberedt tre gange og hele baduljen serveres med hjemmerørt aioli. Cookathon stil!...
Friterede østers

Friterede østers

Denne snack er en god indgangsvinkel til østers, for folk, der ellers ikke er så vilde med det. Den delikate smag af østers bliver kombineret med den lækre dej og danner en sprød snack. Beregn et par stykker pr. person, hvis det skal være som snack, 4 som forret og...
Smuldre tærte på Grill

Smuldre tærte på Grill

Dej til 4 personer: 125 gr koldt smør 50 gr hvis chokolade 50 gr skoldede og flåede mandler 2 kugler syltede ingefær 100 gr havregryn 2 spsk hvede3mel 50 gr rørsukker Dejen æltes sammen i hånden, ikke for længe, så bliver den for varm. Trykkes ud i en ildfast fad....
Thomas pølser

Thomas pølser

Tarm Fars – din favorit; oksekød eller svin/kalvefars. Man kan også lave farsen selv, men ifølge slagteren hos Bogø, kan det ikke rigtigt betale sig – man krydrer bare kødet selv. Begge dele kan købes ved en god slagter, men skal evt. bestilles på forhånd. Krydderier...
Bagte rødbeder med dansk gedeost

Bagte rødbeder med dansk gedeost

15 baby rødbeder 3-4 tsk olivenolie havsalt og peber 125 ml Balsamico vineddike frisk timian 100 gram dansk gedeost lidt citronsaft – Forvarm ovnen til 150 grader. – Skrub og rens babyrødbederne godt. – Kom babyrødbederne i et ovnfast fad. Hæld 3-4...
Ristede saltede mandler

Ristede saltede mandler

Til 10 personer 500 gram mandler Frisk havsalt Olivenolie Sæt panden på “middel” varme og hæld en smule olivenolie ud. Når panden er tilstrækkelig varm, tilsættes mandlerne og havsalten. Lad dem stege i 5-7 minutter, så duften af mandlen begynder af hænge ved, for så...