KONCEPTET

42,195 timers hygge og madlavning

Copenhagen Cookathon er kort sagt en madmarathon. Vi har taget den klassiske distance og konverteret den til at have mad, drinks og hyggeligt samavær som omdrejningspunkt.

Der er “indvejning” fredag aften kl. 18:00 og hele kalaset slutter søndag kl. 12:12 – præcist 42,195 timer senere.

Fredag

Fredagens middag er ofte en lettere anretning, typisk friske forårsruller, da lørdagen ofte er et lettere madorgie.

Lørdag

Lørdagen er dagen, hvor der vitterligt skal arbejdes. Der lægges ud med en dejlig brunch for at give kræfter og energi til dagen.
Mændene går derefter i køkkenet, og kvinderne og børnerne hygger sig.
Der er på forhånd udstukket et overordnet tema og et undertema for retterne, der skal laves. Det er så op til kokkene, hver især at fortolke temaerne.

Tidligere har temaerne været:
  • 2009 Hovedtema: Asien med undertemaet: Sommer
  • 2010 Hovedtema: Danske råvarer med undertema: Grill
  • 2011 Hovedtema: De Fire Elementer med undertema: Middelhavet
  • 2012 Hovedtema: En klassiker med et twist med undertema: Fransk madlavning
  • 2013 Hovedtema: America med undertema: Selvdyrket/-jagtet/-groet
  • 2014 Hovedtema: Musik med undertema: Vinter
  • 2015 Hovedtema: Bevægelse med undertema: Sydamerika
  • 2016: Hovedtema: Bobler med undertema: Norden
  • 2017: Hovedtema: Japan med undertema: Rød
  • 2018: Hovedtema: Forår med undertema: Skov
  • 2019: Hovedtema: Ung – Gammel med undertema: Italien
  • 2020: Hovedtema: Flambering med undertema: Kina
  • 2021: Hovedtema: Skrøbelighed med undertema: Europæisk madlavning
  • 2022: Hovedtema: I flor med undertema: Thai
  • 2023: Hovedtema: Smør med undertema: Danmark

I løbet af dagen skal kokkene ligeledes anrette enten en drink eller en snack for resten af selskabet. De tre kokke, der laver en af de tre hovedretter (forret, hovedret & dessert) laver drinks og de to kokke, der står for mellemretterne laver snacks.
Der serveres således:

  • 15:00 – Drinks & snacks
  • 16:00 – Drinks & snacks
  • 17:00 – Before-dinner-drinks

Kl. ca. 18:00 er der så den helt store middag, hvor hver kok serverer sin ret med tilhørende drikkevarer. Kokkene skal præsentere sin ret og drikkevarer og forklare, hvordan årets tema har inspireret til retten.

Søndag

Søndag er der atter brunch og det hele slutter så kl. 12:12.

Velbekomme

Skulle du have fået lyst til at prøve kræfter med nogle af de retter, der er blevet serveret, er det er muligt at finde opskrifter fra tidligere Cookathons og de forskellige kokke under Opskrifter.

 

Seneste opskrifter

Lav selv de lækre retter

Basisbaguette

Basisbaguette

Ahhhhh - baguette...! Frølår...! Pastis...! Det bliver vel ikke meget mere fransk end det klassiske baguette - som nu også er på UNESCOs verdenkulturarvsliste. Bum bum. Men det er et vidunderligt brød, der er relativt let at lave. Det går godt med en skive ost, med...

Buta negi shogayaki (Japansk biksemad)

Danmarks (måske Nordens) bedste sushirestuarant ligger i København og hedder Sushi Anaba. Restauranten er Mads Battefelds vision, hvor kvalitet og nærvær er idealerne. I den smukkeste, minimalistiske indretning er der plads til 8 gæster, der bliver kræset for. Under...

Thaisalat med kød

Thaisalat med kød

Ingredienser: 500 g mørt oksekød 2 skrællede agurker i ½ cm tykke skiver 100g snittede sukkerærter Frillicesalat - eller anden sprød salat 2-3 chili 1 bundt snittet forårsløg 1 håndfuld mynte 1 håndfuld koriander Dressing: 1 fed knust hvidløg 1 spsk knust citrongræs 1...