THOMAS

Navn:

Thomas Buchwaldt

Kokkenavn:

SliceMasta

Yndlingsret (at lave/ at spise):

Jeg elsker at grille og den hygge, der er forbundet hermed. Hvis jeg skal nævne en enkelt ret, der altid hitter for mig, MÅ det være sushi.

Favorit ingrediens:

Citronpeber – jeg har en forkærlighed for denne blanding, som jeg personligt synes smager fortræffeligt på alt fra fisk over kylling til en gang scrambled eggs.

Bedste kokketip:

Sørg for, at der bliver hygget i køkkenet. Gerne med lidt musik og naturligvis et godt glas (hvid)vin.

Favorit madlavningsredskab:

Klart min japanske kokkekniv, der er af egenimport fra Tokyo. Den er min trofaste ven – og den bider næsten aldrig.

Kokkeforbillede:

Min dejlige kone, Maren, der formår at få en ret ud af tre slatne grøntsager i køleskabet og lidt fra fryseren. Det er let nok at lave lækker mad med et kæmpe budget.

Bedste restaurantoplevelse:

Barasserie Flo i Paris var en kæmpe oplevelse for mig som ca. 21 årig sammen med Maren. Stemningen af elegance og kulinarisk ophøjethed var fantastisk. Et gigantisk Plateau de fruits de mer ændrede mit syn på skaldyranretninger.

Vil gerne en dag:

På et længerevarende kokkeskoleophold – gerne i det franske eller måske Toscana.

Største oplevelse ved CC:

Overraskelsen i “gæsterne”s øjne, da jeg serverede min forret i 2011 – det var det hele værd!

  • Snitning 92%
  • Pochering 34%
  • Dessert 6%

Seneste opskrifter af Thomas

Nedenfor finder du opskrifter, Thomas har lavet til Copenhagen Cookathon.

Citrus Fizz

Ahhhh - en dejlig let sommer drink. Indkøb Appelsiner Lime Sukker Cointreau Champagne Tilberedning Appelsinerne presses lidt tid i forvejen og sættes på køl. Tag champagneglas og dyp ned i en tallerken eller skål med den afkølede appelsinsaft, og derefter ned i en...

De fire elementer

Ild Egen flambering af langtidsstegt and - pipette med Cointreau Vand Bær i grappa Luft Marengs med chili Jord Håndskårede chips af kartoffel/rødbede/jordskokker/gulerødder Samlet Røgede (ild) kammuslinger (vand + varm + våd) på bund af jord (ja,... + tør) med...

Lemonade drink – Royal

Indkøb Sukker 3 citroner Jim Beam Champagne eller crémant Tilberedning Kog 1 kop sukker og 1 kop vand sammen til sirup og lad det køle af. Tilsæt saften af de 3 citroner. Tilsæt Jim Beam og fyld op med champagne - tilsæt lidt vand, hvis du synes den bliver for stærk....