Denne snack er en god indgangsvinkel til østers, for folk, der ellers ikke er så vilde med det. Den delikate smag af østers bliver kombineret med den lækre dej og danner en sprød snack. Beregn et par stykker pr. person, hvis det skal være som snack, 4 som forret og med lidt tilbehør, beregn 8 til en hovedret. Det tager ca. 45 min at lave alt i alt.

Indkøb:

  • Olie til fritering – eks. rapsolie
  • 1 del mel
  • ½ del majsstivelse
  • ½ tsk sort peber
  • 1 del bobler – det behøver ikke være Champagne 🙂
  • 24 østers
  • 2 spsk Peberrod
  • 1 tsk frisk citron saft
  • ½ tsk citronskal

Forberedelse:

Brug gerne en fritøse ellers en gryde – men vær forsigtig. Du kan teste om temperaturen er korrekt med et lille stykke brød eller lign. Det skal gerne Sizzle når det kommer i.

I en lille skål blandes mel, majsstivelse og peber. Tilfør bobler indtil konsistensen er en jævn, tyk dej.

Åben østersene og læg kødet på en si, således at væsken kan rinde fra.

Dyb østersene i dejen og læg dem i frituren – ca. 4 stk ad gangen. Vend dem evt. en enkelt gang. De skal være mørke gyldne, hvilket tager ca. 4-5 min.

Mens østersene er i frituren blandes peberrod, citronsaft og citronskal sammen.

Server østersene varme med lidt peberrods-citron dressing på toppen – evt. i østersenes egne skaller, og naturligvis et glas bobler til.