KONCEPTET

42,195 timers hygge og madlavning

Copenhagen Cookathon er kort sagt en madmarathon. Vi har taget den klassiske distance og konverteret den til at have mad, drinks og hyggeligt samavær som omdrejningspunkt.

Der er “indvejning” fredag aften kl. 18:00 og hele kalaset slutter søndag kl. 12:12 – præcist 42,195 timer senere.

Fredag

Fredagens middag er ofte en lettere anretning, typisk friske forårsruller, da lørdagen ofte er et lettere madorgie.

Lørdag

Lørdagen er dagen, hvor der vitterligt skal arbejdes. Der lægges ud med en dejlig brunch for at give kræfter og energi til dagen.
Mændene går derefter i køkkenet, og kvinderne og børnerne hygger sig.
Der er på forhånd udstukket et overordnet tema og et undertema for retterne, der skal laves. Det er så op til kokkene, hver især at fortolke temaerne.

Tidligere har temaerne været:
  • 2009 Hovedtema: Asien med undertemaet: Sommer
  • 2010 Hovedtema: Danske råvarer med undertema: Grill
  • 2011 Hovedtema: De Fire Elementer med undertema: Middelhavet
  • 2012 Hovedtema: En klassiker med et twist med undertema: Fransk madlavning
  • 2013 Hovedtema: America med undertema: Selvdyrket/-jagtet/-groet
  • 2014 Hovedtema: Musik med undertema: Vinter
  • 2015 Hovedtema: Bevægelse med undertema: Sydamerika
  • 2016: Hovedtema: Bobler med undertema: Norden
  • 2017: Hovedtema: Japan med undertema: Rød
  • 2018: Hovedtema: Forår med undertema: Skov
  • 2019: Hovedtema: Ung – Gammel med undertema: Italien
  • 2020: Hovedtema: Flambering med undertema: Kina
  • 2021: Hovedtema: Skrøbelighed med undertema: Europæisk madlavning
  • 2022: Hovedtema: I flor med undertema: Thai
  • 2023: Hovedtema: Smør med undertema: Danmark

I løbet af dagen skal kokkene ligeledes anrette enten en drink eller en snack for resten af selskabet. De tre kokke, der laver en af de tre hovedretter (forret, hovedret & dessert) laver drinks og de to kokke, der står for mellemretterne laver snacks.
Der serveres således:

  • 15:00 – Drinks & snacks
  • 16:00 – Drinks & snacks
  • 17:00 – Before-dinner-drinks

Kl. ca. 18:00 er der så den helt store middag, hvor hver kok serverer sin ret med tilhørende drikkevarer. Kokkene skal præsentere sin ret og drikkevarer og forklare, hvordan årets tema har inspireret til retten.

Søndag

Søndag er der atter brunch og det hele slutter så kl. 12:12.

Velbekomme

Skulle du have fået lyst til at prøve kræfter med nogle af de retter, der er blevet serveret, er det er muligt at finde opskrifter fra tidligere Cookathons og de forskellige kokke under Opskrifter.

 

Seneste opskrifter

Lav selv de lækre retter

Thomas pølser

Thomas pølser

Tarm Fars – din favorit; oksekød eller svin/kalvefars. Man kan også lave farsen selv, men ifølge slagteren hos Bogø, kan det ikke rigtigt betale sig – man krydrer bare kødet selv. Begge dele kan købes ved en god slagter, men skal evt. bestilles på forhånd. Krydderier...

Bagte rødbeder med dansk gedeost

Bagte rødbeder med dansk gedeost

15 baby rødbeder 3-4 tsk olivenolie havsalt og peber 125 ml Balsamico vineddike frisk timian 100 gram dansk gedeost lidt citronsaft - Forvarm ovnen til 150 grader. - Skrub og rens babyrødbederne godt. - Kom babyrødbederne i et ovnfast fad. Hæld 3-4 spsk...

Ristede saltede mandler

Ristede saltede mandler

Til 10 personer 500 gram mandler Frisk havsalt Olivenolie Sæt panden på “middel” varme og hæld en smule olivenolie ud. Når panden er tilstrækkelig varm, tilsættes mandlerne og havsalten. Lad dem stege i 5-7 minutter, så duften af mandlen begynder af hænge ved, for så...