- 15 baby rødbeder
- 3-4 tsk olivenolie
- havsalt og peber
- 125 ml Balsamico vineddike
- frisk timian
- 100 gram dansk gedeost
- lidt citronsaft
– Forvarm ovnen til 150 grader.
– Skrub og rens babyrødbederne godt.
– Kom babyrødbederne i et ovnfast fad. Hæld 3-4 spsk balsamicoeddike ved, drys med salt og peber og lidt friske timianblade.
– Dæk med staniol og kom det i ovnen i 1 time eller til rødbederne er møre.
– Tag staniolen af og steg rødbederne videre til de bliver lidt sprøde. Lad dem køle af.
– Gedeosten moses i en skål, kom saften fra ½ citron i og 1 spsk olivenolie. Rør det sammen med en gaffel.
– Skær de afkølede rødbeder i halve eller kvarte stykker.
– Form gedeosten til små æg ved hjælp af to spiseskeer. Læg dem på toppen af retten.
– Hæld rødbedesaften fra stegefadet over anretningerne, hæld lidt olivenolie på og citronsaft.
Tip! På en dejlig varm sommeraften, kan det anbefales at grille rødbederne, lav evt. en lille indpakning i sølvpapir til hver gæst!