Intervalsteget kød er utroligt lækkert, da kødet bibeholder sin saft og kraft, men er utroligt mørt. Dette skyldes at intervalstegningen presser saften mod kernen af kødet, hvorefter safterne i hvileperioden trænger tilbage til overfladen. Denne proces nedbryder simpelthen cellerne i kødet og mørner det. Denne teknik kan også bruges ved almindelige bøffer på grillen. Så den gamle device om, kun at vende kødet én gang holder ikke. (Det samme siges egentlig også om det “at lukke bøffen”, men vi gør det alligevel i denne ret.)

Samlet tid: ca. 50 min.

Indkøb:

 • Mørbradbøffer – beregn gerne ca. 200 g pr. person
 • Madagaskarpeber – fås bl.a. i Føtex
 • Dijon sennep
 • Cognac
 • (evt. portvin)
 • Smør
 • Salt & Peber

Tilberedning:

 1. Varm ovnen til 200.
 2. Bøfferne lukkes på panden – dvs. 30 sek. på hver side. De skal bare have antydningen af en stegeskorpe.
 3. Bøfferne lægges i et ildfast fad og kommes i ovnen. Nu starter den egentlige intervalstegning.
 4. Bøffen skal således have 3 min i ovnen – og efterfølgende hvile i 10 min. (bare læg lidt folie løst over.) Denne proces gennemføres tre gange. Dvs. samlet tid til intervalstegningen: 39 min.
 5. Imens bøfferne er i gang med deres lille proces hakkes madagaskarpeberen fint og røres sammen med Dijon sennep. Det skal bare blive en lind paste.
 6. Når bøfferne har hvilet sidste gang smøres pasten i et tyndt lag på begge sider af bøfferne, og de lægges tilbage på panden, hvor de lige bliver stegt af i smør.
 7. NU er det tid til lidt extravaganzzza! Så saml dine gæster eller få deres opmærksomhed. Hæld et godt skævt cognac på den varme pande og sæt ild til det! Wuf! (Vær evt. klar på pandens håndtag, så du kan flytte den – ditto pandehår.)
 8. Sluk ilden med et godt skvæt portvin.
 9. Lad bøfferne hvile, mens du laver en sauce.

Server straks din sauce er klar.

Dette er en fantastisk lækker bøf, der kan gå til det meste. Den går godt til en god kraftig rødvin, da madagaskarpeberen har en ret stærk smag. Tænk gerne italiensk.