Dej til 4 personer:

  • 125 gr koldt smør
  • 50 gr hvis chokolade
  • 50 gr skoldede og flåede mandler
  • 2 kugler syltede ingefær
  • 100 gr havregryn
  • 2 spsk hvede3mel
  • 50 gr rørsukker

Dejen æltes sammen i hånden, ikke for længe, så bliver den for varm. Trykkes ud i en ildfast fad.

Rigeligt med sæsonens bær:

  • Hindbær
  • Brombær
  • Blåbær
  • Kirsebær
  • Let kogte rabarber

Tærtefadet placeres på den varme grill. Det er en fordel, at klokken ikke er blevet midnat, så man ikke kan se en hånd for sig, det giver risiko for lidt vel gennemstegt (læs:brændt) tærte.

Til tærten serveres honning is (opskrift fra Mette Sia Martinussen)

Til tærten blev der serveret Vin Jaune fra Arbois og Late Harvest hjembragt fra Canada.