Pulled Pork fik sit helt store gennembrud i 2011-12, hvor retten dukkede op alle steder – inkl. tankstationer! Internettet vrimler med opskrifter på pulled pork, men Gastromand har, efter vores mening, den bedste opskrift. Vi har derfor gengivet deres opskrift nedenfor. God fornøjelse.
Husk at kigge ind forbi Gastromands hjemmeside – det er et virkeligt godt bekendtskab.
Pulled pork
Opskriften har næsten mytisk status i grillkredse, og når man først har lavet og smagt Pulled Pork ved man hvorfor – og så er det slet ikke så svært, som mange tror og kan sagtens laves i en ganske almindelig Weber-grill – eller en ovn, hvis man er indstillet på at snyde lidt;-).
Men lad os understrege: Det bliver bedst i grillen, hvor dyret får en masse røg!
Til 15 personer brugte vi 3x2kg nakkefilet (kødet svinder en del i løbet af 10-12 timer), hvilket resulterede i en ca. pris på latterligt lave 225 kr. for kød til 15 personer!
Gastromands Pulled Pork Burger
- 1stk. kuglegrill el. lign.
- Træ til røg
- Grillkul – alternativt briketter
- 3×2 kg nakkefilet
- 4 dele (eksempelvis en spsk,) salt,
- 3 dele rørsukker,
- 3 dele paprika,
- 2 dele barbecuekrydderi el. lign.
- 1 del cayennepeber,
- 1 del chillipulver,
- 1 del spidskommen
- Dagen før “rubbes” nakkefileten med følgende Pulled Pork Rubben.
- Herefter vikles den ind i vita-wrap og lægges på køl til dagen efter – Lav en ekstra portion rub til at drysse over kødet ved servering!
- Ca. 12 timer før forventet spisetid blev de to stege lagt i ovnen ved 110 grader (ikke varmluft).
- Grillen (vi brugte en 57cm Weber) kan opsættes på en af to måder for nemmest at holde grillen omkring de 110 grader (brug et ekstra digitalt stegetermometer til at holde øje med temperaturen i grillen):
- KUL: Start med 3-4 stykker kul (kul, ikke briketter) og fyld 3-4 nye kul på med ca. 1 times mellemrum.
- BRIKETTER: Stil briketterne i 2 ringe rundt langs grillens kant, tænd op på et punkt og briketterne skulle gerne antænde hinanden stille og roligt i løbet af dagen
- Kød tager bedst imod røg når det er råt, derfor kan du med fordel give stegen et skud røg vha. diverse flis-typer – mest almindelige er egetræ og hickory – om træet skal i vand inden er en religionssag…
- Efter 10-12 timers venten er sener nedbrudt, fedt smeltet væk og kun det møreste kød er tilbage!
- Er der stadig et par timer til du skal spise, så tag kødet ud vws 90 grader og smid et stykke staniol omkring.
- Er serveringen lige op over, lader du blive 93 grader før du tager den ud og puller
- Kødet trækkes herefter fra hinanden – se billederne
- Hæld lidt æblejuice og evt. lidt kold vinegar sauce over kødet
- Drys til sidst det trukne kød med den ekstra rub
Det er nemt, men blot lidt tidskrævende. Pulled Pork er og bliver GRILLOPSKRIFTÉN!
Opskrifter på tilbehør
Nyd underværket blive til…
Der grilles…
… og der grilles
… og så er vi ved at ha’ en fornuftig kernetemperatur
Heraf navnet: Pulled Pork
Det ene fad pulled pork… vi havde selvfølgelig mere end et
Hjemmelavede burgerboller a la Grillkokkerier.dk
Hvis man var en rigtig kød-dreng, så stoppede man her og lagde toppen på.
Men den fik noget lækker hjemmelavet coleslaw
… og lidt ekstra tilbehør i form af øl, fritter og Mad Dog Salad
Velbekomme!!