Gateau Marcel – Opkaldt efter Michel Michaud (Falsled, Søllerd, Kong Hans etc)
Ingredienser:
- 175 g mørk chokolade
- 175 g smør
- 175 g sukker
- 3,5 pasteuriserede blommer
- 3 pasteuriserede hvider
- 1 ator springform
- Blødt smør og sukker til formen
Fremgangsmåde
- Chokolade og smør smeltes i vandbade
- 2/3 af sukkeret piskes med blommerne til det er hvidt og fast
- Hvider piskes i en anden skål – resten af sukkeret kommet i
- chokoladen der er ensartet i konsistens vende forsigtigt sammen med de piskede blommer
- Vend nu forsigtigt hviderne sammen med choladen+blomme blandingen – det skal have en ensartet konsistens og bliver lidt lyse brun i det
- Smør formen med smør og drys med sukker så kagen slipper – bank formen af inden så det overskyde sukker ryger af
- Halvdelen af massen fyldes i formen og bages i en halv time ved 175 – resten køles af i køleren
- Tag formen ud og lad den køle – den falder sammen og det er meningen – køl den endeligt af i køleren
- Fordel resten af blanding ovenpå kagen og køl evt af i gen hvis du har tid (min et par timer)
Jeg lavede ovenstående to gange – og delte dermed ikke, men bagte bare én bund, og havde en portion til top laget – varier evt. med 85% chokolade i bunde, og 70% i toppen…
Til sidst sigt kakao over kagen og dekorer den evt. med mørke, lyse eller hvide chokoladespåner fra høvl eller rivejern