Gateau Marcel – Opkaldt efter Michel Michaud (Falsled, Søllerd, Kong Hans etc)

Ingredienser:

  • 175 g mørk chokolade
  • 175 g smør
  • 175 g sukker
  • 3,5 pasteuriserede blommer
  • 3 pasteuriserede hvider
  • 1 ator springform
  • Blødt smør og sukker til formen

Fremgangsmåde

  1. Chokolade og smør smeltes i vandbade
  2. 2/3 af sukkeret piskes med blommerne til det er hvidt og fast
  3. Hvider piskes i en anden skål – resten af sukkeret kommet i
  4. chokoladen der er ensartet i konsistens vende forsigtigt sammen med de piskede blommer
  5. Vend nu forsigtigt hviderne sammen med choladen+blomme blandingen – det skal have en ensartet konsistens og bliver lidt lyse brun i det
  6. Smør formen med smør og drys med sukker så kagen slipper – bank formen af inden så det overskyde sukker ryger af
  7. Halvdelen af massen fyldes i formen og bages i en halv time ved 175 – resten køles af i køleren
  8. Tag formen ud og lad den køle – den falder sammen og det er meningen – køl den endeligt af i køleren
  9. Fordel resten af blanding ovenpå kagen og køl evt af i gen hvis du har tid (min et par timer)

Jeg lavede ovenstående to gange – og delte dermed ikke, men bagte bare én bund, og havde en portion til top laget – varier evt. med 85% chokolade i bunde, og 70% i toppen…

Til sidst sigt kakao over kagen og dekorer den evt. med mørke, lyse eller hvide chokoladespåner fra høvl eller rivejern