Fredag, aftenen inden det store madorgie, anrettes der en let ret, hvilket de seneste år har været friske forårsruller. Forårsrullerne er lavet med rispapir, men bliver ikke friturestegt, hvilket giver et dejligt let måltid. Og da der er mange børn med til Cookathon, er det rart at kunne tilpasse maden efter, hvad man kan lide. Det er således kun fantasien, der sætter grænsen for, hvad man kan putte i sin forårsrulle. Nedenfor giver vi vores version(er).

Indkøb

  • Rispapir
  • Kød. Vores foretrukne er and og laks. (det kan være alt fra and, over rejer til svinemørbrad – så længe, det kan strimles fungerer det ret godt.)
  • Avocado
  • Agurk
  • Forårsløg
  • Salat (en sprød variant)
  • Æble eller pære
  • Sukkerærter
  • Gulerødder
  • Rød peber
  • Mango
  • Koriander eller alternativt mythe
  • Peanuts eller cashewnødder
  • Diverse saucer. Goma er klart at foretrække, men man kan få et væld af lækre saucer hos diverse asiatiske butikker.

Tilberedning

Start med at snit alle grøntsagerne i stave, så tyndt som du orker og 7-8 cm lange. Vent med avocadoen til sidst.

Rids anden ned til kødet og gnib med salt og peber. Læg anden på fedtsiden ned på en kold pande og steg til fedtet er lækkert sprødt. Sted derefter den anden side lidt. Lad anden hvile i 10 min. Herefter skæres andebrystet i ca. ½ cm tykke skiver.

Hvis du er gået efter laks, skæres denne i “stænger” af ca, 1 x1 cm. tykkelse.

Anret det hele lækkert på fade og sæt det på bordet sammen med en stor skål med koldt vand.

Rul en rulle

Tag et stykke rispapir og dyp det i vandet – husk at få det vådt hele vejen rundet og på begge sider. Overskydende vand kan forsigtigt bankes af mod skålens kant.

Læg rispapiret på tallerkenen og placer diverse ingredienser i midten (fra kl. 9 til kl 3. på en urskive), gerne med et salatblad i bunden til at skabe et fundament. Læg så meget i, så rullen forventes at blive 3-4 cm i diameter. Man kan med fordel hælde lidt sauce på – gerne sursød sauce.

Fold nu siderne ind over grøntsagerne og derefter nedefra og hele vejen op, så rullen lukker sig. Rispapiret klister noget, men det kan godt lade sig gøre at gå tilbage, hvis man ikke lige får det gjort rigtigt første gang.

Herefter dyppes rullen en den lækre goma-dressing og så er det bare at nyde de forskellige teksturer og smagsoplevelser.

Velbekomme